ارزش غذایی لبو در 100 گرم

مقدار 100 گرم
کالری 43 کیلوکالری
کربوهیدرات 9.56 گرم
پروتئین 1.61 گرم
چربی 0.17 گرم
آب 87.58 گرم
فیبر 2.80 گرم
قند 6.76 گرم
کلسترول 0.00 میلی گرم
 

ویتامین های موجود در لبو در 100 گرم  

ویتامین 100 گرم
ویتامین A 2.00 میکروگرم
ویتامین D 0.00 میکروگرم
ویتامین E 0.04 میلی گرم
ویتامین K 0.20 میکروگرم
ویتامین C 4.90 میلی گرم
تیامین (B1) 0.03 میلی گرم
ریبوفلاوین (B2) 0.04 میلی گرم
نیاسین (B3) 0.33 میلی گرم
کولین (B4) 6.00میلی گرم
پانتوتنیک اسید (B5) 0.16 میلی گرم
ویتامین B6 0.07 میلی گرم
فولات (B9) 109.00میکروگرم
ویتامین B12 0.00 میلی گرم
 

مواد معدنی موجود در لبو در 100 گرم

ماده معدنی 100 گرم
کلسیم 16.00 میلی گرم
آهن 0.80 میلی گرم
منیزیم 23.00 میلی گرم
فسفر 40.00 میلی گرم
پتاسیم 325.00 میلی گرم
سدیم 78.00 میلی گرم
روی 0.35 میلی گرم
مس 0.08 میلی گرم
منگنز 0.33 میلی گرم
سلنیم 0.70 میکروگرم
 

لبو برای چه کسانی مفید یا مضر است؟

 
خواص لبو برای سرماخوردگی
از فواید لبو برای سرماخوردگی چه می‌دانید؟ لبو سرشار از ویتامین C است. ویتامین سی یک آنتی اکسیدان قوی بوده و به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند. بتاکاروتن دیگر آنتی اکسیدان موجود در لبو است که در تولید ویتامین A نقش داشته و از بدن در برابر عفونت‌ها محافظت به عمل می‌آورد. لبو سرشار از پتاسیم بوده و به کاهش احتباس آب در بدن کمک کرده و التهاب را کاهش می‌دهد. این گیاه خاصیت ضد التهابی داشته و تورم و درد ناشی از سرماخوردگی یا آنفولانزا را در بدن کاهش می‌دهد.
 
خواص لبو برای لاغری
از خواص لبو برای لاغری می‌توانید بهره بگیرید زیرا لبو سرشار فیبر است. فیبر، برای هضم شدن به مدت زمان زیادی نیاز دارد. بنابراین وقتی شما لبو می‌خورید، احساس گرسنگی دیرتر به سراغ شما خواهد آمد. از طرف دیگر لبو کالری بسیار پایینی دارد؛ به طوری که وقتی شما ۱ فنجان لبو پخته می‌خورید، تنها ۶۰ کالری به بدن شما می‌رسد. از این رو لبو برای کمک به کاهش وزن مناسب بوده و توصیه می‌شود.
 
خواص لبو برای مردان
در مورد خواص لبو برای مردان به موارد زیر می‌توانیم اشاره کنیم:

بهبود نعوظ یا ناتوانی جنسی در آقایان: لبو باعث افزایش تولید اکسید نیتریک در بدن می‌شود. این ماده سبب گشاد شدن رگ‌های خونی شده و می‌تواند در بهبود نعوظ موثر باشد زیرا با خوردن لبو فشار خون در اندام تناسلی افزایش می‎یابد.

تقویت سیستم ایمنی: به دلیل غنی بودن از آنتی اکسیدان‌هایی مثل ویتامین سی به ارتقاء سیستم دفاعی بدن در برابر عوامل بیماری‌زا کمک می‌کند.

بهبود سلامت قلب و عروق: لبو سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها است. آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توانند به محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب کمک کرده و در جلوگیری از سرطان موثر باشند.

افزایش انرژی: لبو منبع خوبی از کربوهیدرات‌ها بوده و با افزایش انرژی سبب بهبود عملکرد ورزشی می‌شود.

بهبود عملکرد دستگاه گوارش: یکی از خواص لبو این است که سرشار از فیبر بوده و به سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند.
 
خواص لبو برای پروستات
لبو مواد مغذی بسیاری دارد که برای حفظ سلامت پروستات می‌توانند بسیار موثر باشند. ویتامین C، بتاکاروتن و پتاسیم از جمه این مواد هستند. مطالعات نشان داده‌اند که مصرف منظم لبو می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری پروستات کمک کند. با این حال برای اثبات این ادعا نیاز به تحقیقات بیشتری وجود دارد. وجود آنتی اکسیدان‌های قوی در لبو در جلوگیری از سرطان پروستات می‌تواند موثر واقع شود.
 
خواص لبو برای زنان
مهم‌ترین خواص لبو برای زنان به شرح زیر است:

کمک به کاهش علائم یائسگی: لبو سرشار از فیتواستروژن‌هابوده و علائمی مثل گرگرفتگی، تعریق شبانه و خشکی واژن را در بانوان یائسه کاهش می‎‌دهد.

کمک به افزایش قدرت باروری: لبو با سرشار بودن از مواد غذایی همچون فولات، شانس باروری را افزایش داده و خطر ابتلا به نقص لوله عصبی در نوزادان را کاهش می‌دهد.

کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های زنان مانند سرطان سینه، سرطان تخمدان و سرطان رحم: لبو سرشار از آنتی اکسیدان بوده و با محافظت از سلول‌ها، خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد.
 
خواص لبو در بارداری
مصرف لبو در بارداری می‌تواند باعث افزایش انرژی شود و علائمی مثل بی‌حالی را کاهش دهد. همچنین لبو مواد مغذی بسیاری را به مادر و جنین می‌رساند. از همه مهم‌تر اینکه لبو از اسید فولیک غنی است. این ویتامین در جلوگیری از نقص لوله عصبی در جنین نقش مهمی ایفا می‌کند؛ به طوری که مصرف قرص اسید فولیک در بارداری (به ویژه ماه‌های نخست) به همه مادران توصیه می‌شود.
 
خواص لبو برای کبد
لبو یک ماده غذایی سالم و مغذی است که می‌تواند در بهبود سلامت کبد موثر واقع شود. بتاکاروتن، ویتامین سی، نیاسین، فولات و پتاسیم ترکیبات موجود در چغندر قند هستند که می‌توانند به حفظ سلامت کبد کمک کنند. خواص لبو برای کبد به شرح زیر است:

کمک به سم‌زدایی از کبد

کمک به کاهش التهاب در کبد

کمک به بهبود جریان خون در کبد

برای بهره‌مندی از خواص لبو برای کبد می‌توانید آن را به صورت پخته یا در قالب آبمیوه مورد استفاده قرار دهید.
 
خواص لبو برای دستگاه گوارش
لبو سرشار از فیبر بوده و فیبر به بهبود هضم غذا و کاهش خطر ابتلا به یبوست کمک می‌کند. این گیاه مقوی به دلیل غنی بودن از آنتی اکسیدان‌ها می‌تواند اگر التهابی در دستگاه گوارش وجود داشته باشد، آن را کاهش دهد. همچنین لبو حاوی فولات بوده که یکی از ویتامین‌های ب است. فولات به تقویت سلامت روده بزرگ کمک می‌کند و می‌تواند در کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ تاثیرات مثبت داشته باشد.
 
فواید لبو برای بهبود سلامت قلب
لبو حاوی پتاسیم است و پتاسیم به کاهش فشار خون کمک می‌کند.  فشار خون بالا یک عامل خطر برای بیماری‌های قلبی به حساب می‌آید. چغندر قند با غنی بودن از آنتی اکسیدان‌ها التهاب را در رگ‌های خونی کاهش داده و به بهبود سلامت قلب و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی مانند بیماری عروق کرونر، سکته مغزی و نارسایی قلبی کمک می‌کند. همچنین لبو با غنی بودن از مواد مغذی احتمال ایجاد لخته خون را کاهش می‌دهد.